Muziek, cultuur en meer tijdens ProefMei

PROEFMEI 2017
Vrijdag 19 mei t/m zondag 21 mei

Voorproeven op de businessavond van 18 mei

PROEFMEI is bovenal een culinair festival.
Maar er is meer, zoals het STADLANDER SCHOLENPROJECT, de BELEVINGSPUNTEN OP DE BRABANTSE WALBRABANT LIVING LAB en PROEFWEI | CRIME CULINAIR

Ook MUZIEK en PODIUMKUNSTEN zijn een wezenlijk onderdeel van ons programma.

MUZIEKPROGRAMMA

Het is al jaren een beproefd recept tijdens Proefmei. Genieten van al het lekkers wat de Brabantse Wal culinair te bieden heeft gecombineerd met frisse en swingende muziek. Of zoals velen dansend voor de podia in het MARKIEZENHOF! Ook dit jaar heeft ProefMei een keur aan artiesten gestrikt. Van pop tot jazz en van big band tot dj, alles komt voorbij. De pleinen van het MARKIEZENHOF zijn op vrijdag, zaterdag en zondag gratis toegankelijk.

PROEFMEI MUZIEKPROGRAMMA

Vanaf donderdag 20 april
SCHOLENPROJECT 
IN DE AANLOOP NAAR PROEFMEI

In samenwerking met het BUURTCULTUURFONDS van STADLANDER organiseert ProefMei het scholenproject. Scholen gaan samen met en in de wijk een gezonde lunch bereiden met producten uit de streek.

INFO OVER HET SCHOLENPROJECT

 

Zaterdag 20 mei en zondag 21 mei
PROEFMEI BELEVINGSPUNTEN OP DE BRABANTSE WAL

ProefMei laat je genieten van het buitengebied. Verspreid over de Brabantse Wal. Vind je een aantal PROEF- EN BELEVINGSPUNTEN die bezocht konden worden. Deze belevingspunten zijn goed met de fiets te bezoeken en op die manier kun je extra genieten van het heuvelachtige landschap op de grens van Brabant en Zeeland. Met een "MENUKAART" kun je op beide dagen meer dan 12 belevingspunten aan doen in de gemeenten van de Brabantse Wal. De "MENUKAART" kost €6,50 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen.

INFO PROEF- EN BELEVINGSPUNTEN

 

Vrijdag 19 mei t/m zondag 21 mei
BRABANT LIVING LAB

Altijd al een kijkje in de toekomst willen nemen? Maak kennis met de nieuwste innovaties van Brabantse makelij. En laat je verleiden om ‘out of the box’ mee te ontwerpen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dát kan in BRABANT LIVING Brabant Living Lab staat van 18-21 mei in Bergen op Zoom tijdens DELTA INNOVATION DAYSVanaf 19 mei is het lab iedere dag van 11.00 – 18.00 uur geopend voor publiek. Je bent van harte welkom om te komen kijken en mee te doen! Gratis entree. 

INFO BRABANT LIVING LAB

 

GEMEENTEMUSEUM MARKIEZENHOF
TENTOONSTELLING "VOORBIJ IJDELHEID. ZES EEUWEN ZILVER IN EN ROND BERGEN OP ZOOM".

Een grote tentoonstelling over zilver en het verleden van zilversmeden in en om Bergen op Zoom. Wordt zaterdag 20 mei officieel geopend door Alexander Pechtold Vanaf zondag voor het publiek geopend. Entree €9,-

INFO "VOORBIJ IJDELHEID. ZES EEUWEN ZILVER IN EN ROND BERGEN OP ZOOM"

 

Vrijdag 19 mei, zaterdag 20 mei en zondag 21 mei
PROEFWEI | CRIME CULINAIR | OMGEVING WILHELMINAVELD

Speciaal voor de tiende editie van ProefMei, ontwierp kunstenaarscollectief SynapsZ een kunstproject, PROEFWEI | CRIME CULINAIR.
Gratis toegang.

INFO PROEFWEI | CRIME CULINAIR

 

Zaterdag 20 mei en zondag 21 mei
BINNENSTAD BERGEN OP ZOOM
De binnenstad wordt op zaterdag opgeluisterd door onder andere het Reuzen gezelschap de Brabantse Wal Op zondag is er een koopzondag.

 

Programmaladder 2017.pdf